Soluţii software mai economice

Indiferent de profilul unei firme sau de natura activităţii desfăşurate, calculatoarele şi aplicaţiile ce rulează pe ele sunt aproape omniprezente.

Aceste aplicaţii nu sunt însă gratuite, în cele mai multe cazuri fiind necesare adevărate investiţii pentru achiziţionarea licenţelor necesare rulării programelor în condiţiile prevăzute de lege.


Având o bogată experienţă în domeniul IT Outsourcing, echipa Blackbox vă propune următoarele 3 metode, eficiente în scăderea costurilor legate de aplicaţiile software.


Renunţarea la aplicaţiile învechite


În urma auditului de specialitate şi printr-o planificare mai bună a activităţilor se pot depista şi elimina acele aplicaţii care nu mai sunt necesare sau care sunt depasite, dar care consumă în continuare resurse finaciare prin costuri periodice de licenţă şi mentenanţă.


Trecerea la sistemul Open Source


Pentru foarte multe dintre programele uzuale există şi versiuni Open Source, care pot fi descărcate gratuit de pe Internet.

Cum de multe ori, facilităţile necesare din programele pentru care s-a achiziţionat licenţa de utilizare, există şi în programele open source, trecerea măcar parţială la astfel de aplicaţii vă permite reducerea costurilor pentru software prin scăderea numărului de programe licenţiate ce trebuie achiziţionate.Sistemul Software as a ServiceChiar dacă unele aplicaţii nu pot fi nici eliminate nici înlocuite de echivalenţe open source, ele pot fi achiziţionate prin sistemul Software as a Service, sistem ce permite companiei să plătească o taxa lunară pentru folosirea unui soft, în loc să plătească la început valoarea întreagă a licenţei de utilizare.