Reţele de calculatoare

Majoritatea companiilor, indiferent de profil, au în componenţă diferite reţele informaţionale cu ajutorul cărora îşi desfăşoară activitatea.


Cele mai răspândite reţele sunt cele de calculatoare, care, în cele mai multe cazuri, iau naştere şi se dezvoltă împreună cu firma. Cum în multe cazuri aceste reţele pornesc de la câteva calculatoare interconectate şi cresc fără un plan bine stabilit, ci prin simpla adăugare de calculatoare şi componente în cadrul lor, ele ajung relativ repede la suprasolicitare.

O astfel de reţea are rata de transfer foarte scăzuta, riscuri de securitate mari şi generează constant costuri suplimentare prin operaţiunile de mentenanţă necesare menţinerii în funcţiune.


Blackbox It, în baza experienţei în IT Outsourcing şi reţele de calculatoare vă propune urmatoarele soluţii de realizare a reţelelor de calculatoare şi reducere a costurilor aferente:


1. Arhitectura reţelei - Este importantă implementarea unui model profesional de realizare a reţelei. Modelul "stea", inclus şi perfecţionat în cadrul soluţiei Blackbox, permite oricărui utilizator din reţea accesul direct la resursele acesteia, eliminând în acelaşi timp necesitatea adăugării unor noduri sau componente suplimentare (de tipul switch, hub, etc.).


2. Proiectare în avans - Presupune realizarea unor segmente de reţea suplimentare. Aceste segmente vor putea fi folosite de utilizatorii noi sau vor putea funcţiona ca back-up pentru liniile existente. În acest fel se vor elimina costurile necesare construirii unui segment în momentul sosirii unui nou angajat sau vor putea înlocui liniile principale în cazul unor probleme tehnice.


3. Mentenanţa periodică - operaţiune necesară pentru buna funcţionare a reţelei. În cazul unei arhitecturi corect alese şi cu ajutorul liniilor de back-up existente, echipa de tehnicieni va putea depista, izola şi remedia eficient orice problemă apărută, fără a întrerupe funcţionarea reţelei sau a deconecta vreun utilizator.