Reducerea costurilor

Departamentul IT, esenţial pentru orice firmă indiferent de aria de activitate, aparţine unui domeniu aflat în continuă dezvoltare. A ţine pasul cu această dezvoltare este de multe ori un lucru dificil şi costisitor: softuri noi care trebuie achiziţionate şi care necesită staţii de lucru mai puternice pentru a putea rula, oameni noi care să cunoască aceste echipamente şi să le întreţină, reţele mai rapide pentru a putea susţine traficul masiv de date.


Cum se pot realiza aceste lucruri, reducând însă costurile implicate?


Blackbox Service, în baza experienţei acumulate în Outsourcing IT, vă oferă următoarele sfaturi practice:


1. Virtualizare – Deşi aplicaţiile noi cer servere mai puternice, acest lucru nu trebuie să însemne în mod obligatoriu şi o investiţie în echipament hardware. Puteţi opta pentru închirierea de spaţiu pe un server specializat şi rularea în cadrul acestuia a unui server virtual care să ofere toate funcţiile necesare în schimbul unui cost net mai mic decât al unui echipament nou.


2. Reducerea cheltuielilor în telecomunicaţii şi folosirea tehnologiei Voice over IP – În urma auditului de specialitate se determină necesarul în telecomunicaţii al unei firme şi sunt renegociate contractele de telefonie fixa şi mobilă, internet şi trafic de date, pentru a beneficia de pachetele noi de servicii existente pe piaţă sau pur şi simplu de condiţii mai avantajoase pentru abonamentele existente. De asemenea, pentru comunicaţia între angajaţii unei firme se poate opta pentru Voice over IP, eliminând astfel necesitatea unei centrale telefonice suplimentare.


3. Reducerea costurilor în cazul unor echipamente specifice – Unele echipamente implică prin funcţionarea lor anumite costuri particulare. Cel mai bun exemplu în această categorie îl constituie imprimantele, pentru care consumabilele depăşesc uneori costul imprimantei. Soluţiile pentru această problemă pornesc de la cea mai accesibilă (instruirea personalului să nu printeze decât atunci când este absolut necesar) şi până la folosirea unor consumabile alternative care să permită reutilizarea şi să aibă un cost scăzut de exploatare.