Ce vor învăţa copiii cu noile lor computere?

Computerele donate prin Computeriada sunt utilate cu softuri educaţionale care îi ajută pe copii să îşi dezvolte memoria şi gândirea strategică şi să asimileze mai uşor cunoştinţe de matematică, fizică, geografie şi vocabular.


O categorie de jocuri, GCompris, se adresează copiilor care au între 2 şi 10 ani şi conţine jocuri din matematică, geografie, limba engleză; jocuri de logică şi de memorie (labirint, puzzle, turnurile din Hanoi); jocuri distractive (pentru desenat şi colorat); jocuri prin care se învaţă folosirea tastaturii şi a mouse-ului.

O a doua categorie, Gbrain, conţine în special jocuri de logică, de matematică (îi învaţă să facă adunări, scăderi, înmulţiri, împărţiri, fracţii, divizori comuni) şi de îmbunătăţire a memoriei.


Categoria ChildsPlay are jocuri care îi învaţă să asocieze un sunet cu o imagine - animale, vehicule, instrumente muzicale, cifre şi litere în limba engleză – dezvoltându-le vocabularul şi cunoştinţele de limba engleză, dar şi de biologie.


Alte jocuri, precum TuxMath & TuxType, îmbunătăţesc capacitatea de folosi tastatura – de a scrie mai repede şi mai corect – şi de a face calcule matematice rapide în minte. Iar KhangMan, spanzuratoarea, îi ajută să înveţe cuvinte noi în limba engleză


Nu în ultimul rând, pe computere se vor găsi şi jocuri clasice precum şah, mahjong, sudoku, care le dau posibilitatea de a învăţa strategie şi răbdare.