Computeriada le face o surpriză copiilor conştiincioşi

O nouă serie de computere colectate şi reparate de Blackbox Service & Back-up în campania Computeriada au ajuns la copiii asistaţi de Asociaţia Ovidiu Rom.

Copiii, elevi ai şcolii „Mihail Andrei” din Buhuşi, participă din 2007 la programul educaţional Ştefăniţă. La Centrul Ştefăniţă copiii sunt ajutaţi să îşi facă temele şi au activităţi care le menţin active curiozitatea şi interesul pentru şcoală.


Francesca Larisa are 9 ani şi este în clasa a III-a. Părinţii ei nu sunt şcolarizaţi şi nu îşi pot găsi un loc de muncă; singura sursă de venit a familiei este ajutorul social şi alocaţia copiilor. În ciuda lipsurilor de acasă, Francesca are rezultate excepţionale la şcoală şi este încântată de absolut tot ce învaţă, inclusiv de clubul de IT la care participă cu foarte mare interes.Bianca are nouă ani şi este în clasa a III-a. Este o elevă activă care participă la nenumărate acţiuni şcolare şi extraşcolare şi îi place să ştie mereu ce fel de impresie a făcut şi dacă profesorii sunt mulţumiţi de ea. Părinţii Biancăi nu lucrează şi îşi cresc cei doi copii din alocaţii şi venituri ocazionale. Bianca vrea să înveţe bine şi să ajungă să lucreze într-o firmă mare, de aceea s-a înscris încă din prima zi la clubul de IT de la Centrul Ştefăniţă. Faptul că acum are un calculator doar al ei este un pas înainte către realizarea acestui vis.

Dragoş Andrei are opt ani şi este în clasa a II-a. Situaţia financiară a familiei sale este precară: tatăl munceşte cu ziua iar mama are probleme medicale şi are nevoie de tratament medical permanent. Dragoş este un copil ascultător, perseverent şi s-a acomodat foarte bine la şcoală şi la activităţile desfăşurate la Centrul Ştefăniţă. Nu lipseşte niciodată şi îşi doreşte mult să o facă pe mama sa fericită cu fiecare notă de „foarte bine” primită. Faptul că a primit un computer l-a ambiţionat şi mai mult să fie şi mai bun la şcoală.

Nicoleta are 11 ani, este elevă în clasa a IV-a şi are rezultate foarte bune la şcoală. Îi place să se implice în toate activităţile din programul de asistenţă Ştefăniţă, inclusiv clubul de IT. Este foarte curioasă şi ambiţioasă şi este mândră cand reuşeste să realizeze ce şi-a propus. Familia Nicoletei nu îşi permite să îi ofere decât strictul necesar, aşa că un calculator era un vis imposibil până când a primit laptopul donat în campania Computeriada.