Calculatoarele ajută copiii să-şi continue studiile

A treia serie de computere recondiţionate de Blackbox Service & Backup în campania Computeriada a ajuns la beneficiarii Asociaţiei Ovidiu Rom. De data aceasta la elevi ai şcolii de arte şi meserii din Potlogi. Ei sunt susţinuţi material pentru a-şi putea continua studiile şi din 2008 participă la activităţi de dezvoltare personală la Ovidiu Rom.


Iată cine sunt ei:


Nicoleta este elevă în clasa a IX-a şi face parte din clubul de IT al şcolii. Tânăra are rezultate foarte bune la învăţătura iar profesorii o consideră o elevă model. Are media generală 9 şi doreşte să continue studiile cu orice sacrificiu. În mica încăpere din casa în care locuieşte împreună cu bunica ei, Nicoleta doreşte să găsească “un loc potrivit pe timp de iarnă” pentru computerul primit. Deocamdată îl ţine pe măsuţa de langă sobă.
Mihaela a terminat clasa a VII a cu media 9,40. Este unul dintre cei trei copii ai unei familii foarte sărace dar foarte unite.


Locuieşte la “marginea satului”, într-o casă foarte modestă.

În ciuda condiţiilor de locuit şi a greutăţilor financiare, fetiţa nu lipseşte niciodată de la şcoală.Doreşte să meargă la liceu în Titu pentru că aspiraţiile sale sunt foarte mari. Doreşte să devină designer iar pentru a-şi îndeplini visul trebuie să urmeze studii liceale şi universitare.

Timidă şi foarte conştiincioasă, crede că acest dar o va sprijini în alegerea sa.
Alexandra este elevă în clasa a VIII-a şi mai are doi fraţi. A urmat un tratament sever în urma bolii de rinichi. A absentat mult dar cu toate acestea a avut rezultate şcolare foarte bune reuşind să obţină media generală peste 8. Nu de puţine ori a fost luată cu salvarea de la şcoală din cauza crizelor de rinichi. Trebuie să fie supusă unei intervenţii chirurgicale dar poziţia ei este una optimistă. Este mereu cu zâmbetul pe buze şi speră că boala nu o va împiedica să urmeze un liceu bun. S-a implicat ca voluntar în numeroase activităţi şcolare iar cunoscuţii o stiu de “micuţa sensibilă”.

Rebeca este clasa a VIII-a şi este lider în grupul de bursieri. Prin entuziasmul său şi energia de care dă dovadă, reuşeşte să se impună între colegi. Are iniţiativă şi mediază relaţiile din cadrul grupului. Datorită acestor calităţi a fost cooptată în programul “Împreună”, unde a învăţat, alături de alţi tineri, să scrie şi să implementeze proiecte de voluntariat în comunitatea locală. Mama ei, care o creşte singură, are venituri mici, dar aceasta nu o împiedică pe Rebeca să îşi canalizeze atenţia către şcoală.


Daniel este elev în clasa a IX-a. Face parte dintr-o familie numeroasă. În casa sa locuiesc 10 persoane. Anul acesta Daniel a rămas orfan de mama, care a murit de cancer. Este ajutorul de nădejde al tatălui şi în vacanţă lucrează împreună cu el la diverşi oameni din sat. S-a implicat ca voluntar în Atelierele de vară, la gradiniţa din Pod Cristina ajutându-i pe cei mici să realizeze diferite sarcini din cadrul atelierului. Este un copil extrem de sufletist şi cuminte şi merge în fiecare zi la şcoală deşi parcurge 1,5 Km pe jos. Îi place să lucreze pe calculator şi speră să înveţe lucruri noi şi interesante.
Ramona este elevă în clasa a IX-a. Deşi performanţa sa şcolară i-ar fi permis înscrierea la un liceu, lipsa banilor a determinat familia să decidă ca tânăra să urmeze şcoala profesională. Este o fata foarte veselă, conştiincioasă, cu rezultate foarte bune la învăţătură (media generală peste 8,50), este dornică să înveţe cât mai mult. Computerul primit îi va da posibilitatea atât ei cât şi celor doi fraţi să afle lucruri noi şi folositoare.

Mama tinerei face eforturi ca aceasta să fie totuşi transferată la un liceu, în Titu.


Gabriel mai are doi fraţi şi sunt crescuţi numai de mamă. Este o familie foarte săracă deoarece mama nu are loc de muncă şi trăiesc din alocaţie şi ajutorul bunicului.

Gabriel este premiant. A terminat clasa a IV-a cu media 9,95. Este un copil timid, retras şi foarte conştiincios. Face parte din clubul IT al şcolii şi ştie să lucreze pe computer (instalează programe, lucrează în word etc.). Doreşte să urmeze un liceu de profil informatică.

Adriana este elevă în clasa a IX-a. Familia sa, părinţii şi cei doi fraţi, a avut probleme grave în ultimul an. Tatăl a suferit un accident de muncă iar mama lucrează cu ziua pentru a întreţine familia. Adriana a avut grijă de fraţii mai mici, dar asta nu a împiedicat-o să fie premiantă şi să se implice voluntar în atelierele de vară din cadrul grădiniţei din Pod Cristina alături de Daniel, vecinul şi prietenul ei de încredere.
Codruţa face parte dintr-o familie extrem de numeroasă. În curte locuiesc 17 persone (fraţi, nepoţi, cumnaţi). Sunt şase copii care abia au aşteptat venirea computerului. Deşi familia nu a fost şcolarizată, Codruţa a reuşit să se menţină în şcoală, trecând anul acesta clasa a VIII-a. Are rezultate foarte bune la învăţătură (cu media generală peste 8) şi se implică activ în diferite activităţi ale şcolii. A făcut voluntariat în atelierele de vară din gradiniţă încă din anul 2007.