Calculatoarele ajung la mai mulţi copii

O nouă serie de computere recondiţionate de Blackbox Service & Backup în campania Computeriada a ajuns la beneficiarii Asociaţiei Ovidiu Rom. Aceşti copiii au fost incluşi în programul Asociaţiei la începutul anului şcolar 2008-2009. Familiile lor au primit ajutor pentru înscrierea la şcoală şi copiii beneficiază de programele educaţionale şi de cluburile de IT şi engleză care se fac pe parcursul anului şcolar.


Iată cine sunt ei:


Cristian are 11 ani. A fost înscris mai târziu la şcoală – cu asistenţă Ovidiu Rom - şi a promovat clasa întâi cu rezultate foarte bune. Lucrează la calculator cu foarte mare răbdare şi pricepere, a învăţat să lucreze în programele Paint şi Word. Cel mai mult îi place să scrie. De acest calculator mai pot beneficia şi fraţii lui: Monica, 9 ani, şi Adrian, 7 ani, care participă la programele noastre.
Alin are 9 ani şi este în grija bunicilor pentru că părinţii nu se pot ocupa de îngrijirea şi educaţia lui. Îi plac la fel de mult şi jocurile şi lecţiile, în special softul de matematică pe care l-a învăţat la clubul IT.


Gabriel şi Şerban mai au patru fraţi. Sunt crescuţi numai de mamă şi trăiesc din salariul ei de îngrijitor de curăţenie. Copiii au promovat clasa I cu rezultate bune, Gabriel fiind foarte bun la matematică.

Florin are 9 ani şi mai are trei fraţi mai mici. A învăţat să lucreze la calculator foarte uşor şi este foarte sigur pe el. El spune că ceea ce a învăţat la calculator sunt “secrete” şi nu vrea să le împartă cu nimeni.

Dorina, 8 ani, şi Petrişor, 9 ani, mai au trei fraţi şi sunt crescuţi doar de mama lor, care nu este scolarizată. Copiii au fost înscrişi la şcoală cu sprijinul Asociaţiei pentru că mama nu avea bani de rechizite şi îmbrăcăminte. Dorina este foarte silitoare la şcoală şi perseverează în tot ce face. Petrişor este răbdător şi lucrează cu atenţie la calculator. Îi plac lucrurile noi şi este curios să afle cât mai multe. Este pasionat de tastatură, adresează întrebări, ar dori să ştie care este rolul fiecărei taste.Nicolae are 7 ani şi este crescut de bunici. Vine întotdeauna cu plăcere la clubul IT, nu a lipsit niciodată. Este un copil cu foarte multă bună dispoziţie, de aceea cel mai mult îi plac concursurile organizate la calculator.

Gabriela are 8 ani şi este foarte sârguincioasă şi dornică să afle tot timpul lucruri noi. Chiar dacă familia are venituri mici, parinţii se străduiesc să îi ofere copilui condiţii pentru a învăţa şi a beneficia de o educaţie de calitate.

Tinel, 7 ani, este un copil dornic să descopere singur aplicaţiile pe calculator. Deschide fiecare program, îl închide, caută fotografii, muzică, nu se plictiseşte niciodată în faţa unui calculator.Ştefan C, în vârstă de 7 ani, este un copill foarte isteţ dar timid. Calculatorul îl va ajuta să capete mai multă încredere în sine şi să comunice mai uşor cu ceilalţi copii, exersând ce învaţă la clubul de IT şi povestind despre ceea ce lucrează acasă celor 6 fraţi, care pot beneficia şi ei de calculatorul primit acum...
Ştefan P. are 8 ani şi face parte dintr-o familie cu venituri mici. Mama nu este şcolarizată şi vrea sa îi acorde o educaţie bună. Deşi nu avea un calculator acasă şi nu putea repeta ceea ce învăţa la clubul IT, el poate să îndeplinească toate sarcinile. Este un copil atent şi conştiincios iar calculatorul îl va ajuta să evolueze.