Computeriada: laptopuri recondiţionate ajung la şase copii cu rezultate şcolare deosebite din Buhuşi

Alţi şase copii cu rezultate bune la învăţătură au primit computere recondiţionate în campania Computeriada. Ei sunt elevii din Bacău şi Buhuşi şi beneficiază de asistenţă oferită de Ovidiu Rom de mai mulţi ani: participă la activităţile de dezvoltare personală şi primesc susţinere materială pentru a putea merge la şcoală.


Iată cine sunt ei:


Gabriel are 14 ani şi este în clasa a VIII-a la Şcoala Alexandru cel Bun din Bacău. Mai are doi fraţi şi două surori şi sunt crescuţi numai de mama şi de bunica maternă. Locuiesc toţi într-un apartament social.

Şi-a dorit foarte mult să aibă un calculator pe care să lucreze acasă. Până acum, însă, singura lui posibilitate era să meargă la un coleg de la şcoală.

Gabriel îşi doreşte să intre la un liceu bun şi apoi să meargă la facultate. Noul lui computer îl va ajuta să înveţe mai bine.

Cornelia are rezultate şcolare bune şi se pregăteşte în acest an pentru examenul de bacalaureat. Se implică în activităţi de voluntariat la Asociaţia Ovidiu Rom de mai bine de 4 ani. Pentru temele pe care trebuia să le facă la liceu, Cornelia a apelat până acum la bunăvoinţa prietenilor. Acum are însă computerul ei şi va putea acorda proiectelor şcolare atât timp cât este necesar.Claudiu Vasile are 10 ani, elev în clasa a IV-a la Şcoala Mihail Andrei din Buhuşi, cu rezultate foarte bune la învăţătură. Singura sursă de venit a familiei, în care mai sunt trei surori mai mari, este salariul de îngrijitor de curăţenie al mamei.

Claudiu participă la toate activităţile organizate de Asociaţia Ovidiu Rom de la gradiniţă, iar cea mai mare plăcere o are când participă la cluburile de engleză şi IT.Ionuţ are 10 ani şi a reuşit să promoveze clasa a IV-a cu rezultate foarte bune. Este un copil cu calităţi de lider, dornic să iasă mereu în faţă. Participă la activităţile Asociaţiei Ovidiu Rom de la grădiniţă şi îi fac plăcere foarte mult activităţile de la clubul de IT. Aici a descoperit tainele calculatorului, a învăţat să scrie şi să socotească. Are o dorinţă foarte mare de a învăţa cat mai multe lucruri. Acum este elev în clasa a V-a la Şcoala Mihail Andrei din Buhuşi.


Vasilica, 13 ani, este elevă în clasa a VI-a la Şcoala Mihail Andrei din Buhuşi, unde învaţă şi cei doi fraţi ai săi. Este premiantă de cand a început clasa I şi a obţinut rezultate foarte bune şi la olimpiadă. Părinţii ei au venituri mici - mama lucrează în domeniul confecţiilor, tatăl are probleme medicale. Condiţiile de locuit sunt precare însă, chiar şi aşa, toţi fraţii Vasilicăi sunt foarte buni la şcoală. Nu au avut niciodată un calculator şi nici nu au visat să le cumpere părinţii pentru că ştiu că nu au această posibilitate.

Ionela are 16 ani şi este în clasa a X-a la Liceul Ion Borcea din Buhuşi. În anul care a trecut a avut rezultate foarte bune la învăţătură, reuşind chiar să fie premiată. În timpul liber, Ionela face voluntariat la Asociaţia Ovidiu Rom.