Computeriada, premiantă la fel ca beneficiarii ei


Computeriada - Premiu special pentru cel mai bun program comunitar
Computeriada a primit un premiu special pentru cel mai bun program comunitar la Gala Oameni pentru Oameni. Campania organizată de E-dea Works, departamentul Blackbox Service & Backup, în parteneriat cu Asociaţia Ovidiu Rom şi Fundaţia United Way a fost aleasă din 145 de iniţiative de implicare socială desfaşurate în 2009.


Gala Oameni pentru Oameni este un eveniment anual organizat de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare cu scopul de a face cunoscute acţiunile sociale ale indivizilor, companiilor şi organizaţiilor neguvernamentale din România.


Ediţia de anul acesta, a şaptea, a fost realizată în parteneriat cu Camera de Comerţ Americană în România şi a premiat 10 iniţiative sociale. Printre câştigători, alături de Computeriada, se numară Crucea Roşie, Radio Iaşi, Unicredit Ţiriac şi partenerii noştri, Asociaţia Ovidiu Rom.
"Mă bucur să văd că o iniţiativă a unei companii care abia face primii paşi în CSR a fost recunoscută drept una dintre cele mai bune idei de implicare socială", spune Alexandru Iţcuş, managerul proiectului.

"Am pornit de la o idee foarte simplă, de a redirecţiona surplusul de aparatură către cei care au nevoie de ea, şi am avut norocul să atragem donatori foarte generoşi precum Ambasada Britanică, KPMG, Toyota, DHL, British Council, United Way, BitDefender, British School, Promeso, Fundatia Tineri pentru Tineri, Rocor Construct SRL, The International Women Association of Bucharest.

Impactul a fost o surpriză şi pentru noi pentru ca nu ne aşteptam să vedem rezultate atât de rapide. Îl simţim de fiecare dată când primim emailuri de la micii noştri beneficiari, în care ne spun cât de mult îşi doreau un computer şi cum nu credeau să li se împlinească vreodată dorinţa. E şi mai onorant când vedem că recunoaşterea vine din afara cercului nostru de parteneri."


"Proiectul nu ar fi fost posibil fară echipa care a lucrat intens ca toate etapele preluării, reparării, testării şi distribuţiei echipamentelor să funcţioneze", mai spune managerul. "Le mulţumesc tuturor celor care au lucrat direct la proiect: Emilian Coţfas, Adrian Iftene, Cătălin Tănase, Carmen Miron, Adrian Vartolomei, Alice Paraschiv, Cătălin Cojocaru, Alexandru Miron, Radu Mihaiu, Georgiana Ilie, precum şi întregului staff E-dea Works care a pus, uneori la propriu, umărul. Si le sunt recunoscător partenerilor noştri Alina Seghedi, Elena Mocăniţă şi Leslie Hawke, care au asigurat relaţia cu beneficiarii, şi, mai ales, asistenţilor sociali care lucrează direct cu elevii silitori la care au ajuns computerele. Lor, tuturor, li se datorează succesul acestui proiect."


De la demararea sa în iunie 2009, Computeriada a strâns peste 200 de computere casate pe care Blackbox Service & Backup le recondiţionează şi pe care partenerii le distribuie copiilor din familii sărace din toată ţara. Construită pe trei valori fundamentale: de a facilita accesul la tehnologie, de a deschide uşile cunoaşterii şi de a da încredere în sine celor care sunt lipsiţi de ele, Computeriada ajută la crearea unei generaţii de copii cu şanse egale la educaţie şi, pe termen lung, construieşte fundaţia societăţii de mâine.
Computeriada ajunge la mai mulţi copii prin United Way


Computeriada este mai mult decât o campanie socială. Este un angajament faţă de copiii din familii sărace, este şansa lor de a primi educaţia modernă care să le dea aceleaşi şanse pe piaţa muncii.


Pornită iniţial ca un program de o lună în care Blackbox Service & Backup colecta şi recondiţiona computere donate de instituţii din Bucureşti şi Asociaţia Ovidiu Rom le distribuia copiilor pe care îi asista social, campania a continuat de-a lungul întregului an 2009 datorită generozităţii donatorilor. Blackbox a primit peste 200 de computere, o sumă ce depăşeşte cu mult numărul de beneficiari ai Ovidiu Rom. După ce aceştia au primit sisteme desktop sau laptopuri dotate cu softuri educaţionale, a venit rândul altor copii să aibă parte de aceeaşi şansă. Cu ajutorul Fundaţiei United Way România , care sprijină 33 de programe sociale din Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca, computerele ajung acum şi la organizaţii care lucrează direct cu familii şi copii fără posibilităţi materiale. Micuţii au astfel posibilitatea să capete deprinderi utile pentru viitor, să înveţe interactiv şi să considere calculatorul o parte firească a vieţii lor.


„Prin proiectele pe care le susţinem, reuşim să ajutăm anual mii de persoane aflate în dificultate. Domeniile majore în care activăm sunt: Sănătate, Educaţie şi Integrare Economică şi Socială. Pe lângă susţinerea financiară, atât de importantă, avem parteneri ai căror angajaţi voluntariază pentru United Way, precum şi parteneri, cum ar fi Blackbox Service & Backup, care ne ajută cu donaţii în produse. Chiar în acest moment, aproximativ 100 de copii beneficiază de calculatoare recondiţionate în cadrul campaniei sociale Computeriada.” – Adriana Stoica, Executive Director, United Way Romania.


„Computeriada a căpătat o viaţă proprie, dincolo de aşteptările noastre iniţiale. Donaţiile au fost mai multe decât ne aşteptam şi computerele au ajuns la copii din toată ţara. Implicarea United Way, care cunoaşte atât de bine mediul neguvernamental şi este o garanţie a seriozităţii şi eficienţei, ne ajută să ducem campania un pas mai departe. Vom avea mai mulţi beneficiari şi vom aduce mai multă schimbare.” – Alexandru Iţcus, Manager de proiect, Blackbox Service & Backup


Campania Computeriada este coordonată de firma de IT Blackbox Service & Backup şi se derulează în parteneriat cu Fundaţia United Way România. Iniţiată împreună cu Asociaţia Ovidiu Rom, campania a început pe 1 iunie 2009 cu scopul de a direcţiona surplusul de aparatură IT al firmelor către copii cu posibilităţi materiale reduse. Proiectul a atras generozitatea mai multor firme şi persoane din Bucureşti care au donat componente, computere şi laptopuri.


Copii ajutaţi de Asociaţia Ovidiu Rom

PROTV, 8 august 2009


Ajutați un copil defavorizat să nu renunțe la școală! a fost motto-ul reportajului difuzat la știrile PROTV din 8 august 2009, în care au fost prezentate activitățile OvidiuRom din cel de-al doilea ciclu al atelierului de vară "Povești meseriașe", desfășurate cu sprijinul Blackbox Service & Backup.

Urmăriți aici reportajul și comentariile.


Campania Computeriada, recunoscută de comunitatea CSR din România

20 iulie 2009


Site-ul responsabilitatesociala.ro a publicat un articol detaliat despre campania Computeriada, lăudând inițiativa firmei de IT BlackBox Service & Backup. Articolul prezintă filosofia campaniei și rezultatele excelente pe care le-a avut în numai o lună de actiune.


Responsabilitatesociala.ro este principalul portal de CSR din România. Pe lângă profiluri de companii și știri despre campaniile acestora de CSR, site-ul găzduiește un forum de dezbatere în problematica CSR, stabilind regulile de bază ale acestor inițiative în România.Organizatori: