Computeriada, premiantă la fel ca beneficiarii ei

Computeriada a primit un premiu special pentru cel mai bun program comunitar la Gala Oameni pentru Oameni. Campania organizată de E-dea Works, departamentul Blackbox Service & Backup, în parteneriat cu Asociaţia Ovidiu Rom şi Fundaţia United Way a fost aleasă din 145 de iniţiative de implicare socială desfaşurate în 2009.


Gala Oameni pentru Oameni este un eveniment anual organizat de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare cu scopul de a face cunoscute acţiunile sociale ale indivizilor, companiilor şi organizaţiilor neguvernamentale din România.


Ediţia de anul acesta, a şaptea, a fost realizată în parteneriat cu Camera de Comerţ Americană în România şi a premiat 10 iniţiative sociale. Printre câştigători, alături de Computeriada, se numară Crucea Roşie, Radio Iaşi, Unicredit Ţiriac şi partenerii noştri, Asociaţia Ovidiu Rom.


"Mă bucur să văd că o iniţiativă a unei companii care abia face primii paşi în CSR a fost recunoscută drept una dintre cele mai bune idei de implicare socială", spune Alexandru Iţcuş, managerul proiectului.

"Am pornit de la o idee foarte simplă, de a redirecţiona surplusul de aparatură către cei care au nevoie de ea, şi am avut norocul să atragem donatori foarte generoşi precum Ambasada Britanică, KPMG, Toyota, DHL, British Council, United Way, BitDefender, British School, Promeso, Fundatia Tineri pentru Tineri, Rocor Construct SRL, The International Women Association of Bucharest.

Impactul a fost o surpriză şi pentru noi pentru ca nu ne aşteptam să vedem rezultate atât de rapide. Îl simţim de fiecare dată când primim emailuri de la micii noştri beneficiari, în care ne spun cât de mult îşi doreau un computer şi cum nu credeau să li se împlinească vreodată dorinţa. E şi mai onorant când vedem că recunoaşterea vine din afara cercului nostru de parteneri."


"Proiectul nu ar fi fost posibil fară echipa care a lucrat intens ca toate etapele preluării, reparării, testării şi distribuţiei echipamentelor să funcţioneze", mai spune managerul. "Le mulţumesc tuturor celor care au lucrat direct la proiect: Emilian Coţfas, Adrian Iftene, Cătălin Tănase, Carmen Miron, Adrian Vartolomei, Alice Paraschiv, Cătălin Cojocaru, Alexandru Miron, Radu Mihaiu, Georgiana Ilie, precum şi întregului staff E-dea Works care a pus, uneori la propriu, umărul. Si le sunt recunoscător partenerilor noştri Alina Seghedi, Elena Mocăniţă şi Leslie Hawke, care au asigurat relaţia cu beneficiarii, şi, mai ales, asistenţilor sociali care lucrează direct cu elevii silitori la care au ajuns computerele. Lor, tuturor, li se datorează succesul acestui proiect."


De la demararea sa în iunie 2009, Computeriada a strâns peste 200 de computere casate pe care Blackbox Service & Backup le recondiţionează şi pe care partenerii le distribuie copiilor din familii sărace din toată ţara. Construită pe trei valori fundamentale: de a facilita accesul la tehnologie, de a deschide uşile cunoaşterii şi de a da încredere în sine celor care sunt lipsiţi de ele, Computeriada ajută la crearea unei generaţii de copii cu şanse egale la educaţie şi, pe termen lung, construieşte fundaţia societăţii de mâine.


Donatorii Computeriadei:Organizatorii Computeriadei: