Computeriada ajunge la mai mulţi copii prin United Way

Computeriada este mai mult decât o campanie socială. Este un angajament faţă de copiii din familii sărace, este şansa lor de a primi educaţia modernă care să le dea aceleaşi şanse pe piaţa muncii.

Pornită iniţial ca un program de o lună în care Blackbox Service & Backup colecta şi recondiţiona computere donate de instituţii din Bucureşti şi Asociaţia Ovidiu Rom le distribuia copiilor pe care îi asista social, campania a continuat de-a lungul întregului an 2009 datorită generozităţii donatorilor. Blackbox a primit peste 200 de computere, o sumă ce depăşeşte cu mult numărul de beneficiari ai Ovidiu Rom. După ce aceştia au primit sisteme desktop sau laptopuri dotate cu softuri educaţionale, a venit rândul altor copii să aibă parte de aceeaşi şansă. Cu ajutorul Fundaţiei United Way România, care sprijină 33 de programe sociale din Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca, computerele ajung acum şi la organizaţii care lucrează direct cu familii şi copii fără posibilităţi materiale. Micuţii au astfel posibilitatea să capete deprinderi utile pentru viitor, să înveţe interactiv şi să considere calculatorul o parte firească a vieţii lor.


„Prin proiectele pe care le susţinem, reuşim să ajutăm anual mii de persoane aflate în dificultate. Domeniile majore în care activăm sunt: Sănătate, Educaţie şi Integrare Economică şi Socială. Pe lângă susţinerea financiară, atât de importantă, avem parteneri ai căror angajaţi voluntariază pentru United Way, precum şi parteneri, cum ar fi Blackbox Service & Backup, care ne ajută cu donaţii în produse. Chiar în acest moment, aproximativ 100 de copii beneficiază de calculatoare recondiţionate în cadrul campaniei sociale Computeriada.”Adriana Stoica, Executive Director, United Way Romania.


„Computeriada a căpătat o viaţă proprie, dincolo de aşteptările noastre iniţiale. Donaţiile au fost mai multe decât ne aşteptam şi computerele au ajuns la copii din toată ţara. Implicarea United Way, care cunoaşte atât de bine mediul neguvernamental şi este o garanţie a seriozităţii şi eficienţei, ne ajută să ducem campania un pas mai departe. Vom avea mai mulţi beneficiari şi vom aduce mai multă schimbare.”Alexandru Iţcus, Manager de proiect, Blackbox Service & Backup


Campania Computeriada este coordonată de firma de IT Blackbox Service & Backup şi se derulează în parteneriat cu Fundaţia United Way România. Iniţiată împreună cu Asociaţia Ovidiu Rom, campania a început pe 1 iunie 2009 cu scopul de a direcţiona surplusul de aparatură IT al firmelor către copii cu posibilităţi materiale reduse. Proiectul a atras generozitatea mai multor firme şi persoane din Bucureşti care au donat componente, computere şi laptopuri.


Știați că?

Fiecare computer al unui client Blackbox are alocat un spaţiu de 20GB pe serverele noastre pe care îi poate folosi pentru a stoca în deplină siguranţă date de orice tip: email, fişiere office, backupuri etc. Astfel, o firmă cu un abonament minim are 160GB spaţiu de stocare protejată online.