Computeriada se extinde către alte fundaţii şi alţi beneficiari

Campania Computeriada se extinde dincolo de parteneriatul cu Asociaţia Ovidiu Rom pentru a include şi alţi copii care au nevoie de educaţie modernă. După ce peste patruzeci de copii şi tineri asistaţi de Asociaţia Ovidiu Rom au primit computere, a venit rândul micilor beneficiari ai Centrului de Zi al Fundaţiei Viitor pentru Copii României. Centrul de Zi are grijă de 68 de copii din familii dezavantajate din Bucureşti oferindu-le un loc unde să îşi facă temele sub supravegherea unui adult, să primească asistenţă medicală şi îngrijire şi să se joace. Centrul a primit luna aceasta echipamente IT colectate şi recondiţionate Blackbox Service & Back-up şi acum copiii au posibilitatea să se joace cu softuri educaţionale şi să capete deprinderi care le vor folosi mai târziu în viaţă. Aceştia sunt câţiva dintre micii curioşi, toţi boboci în clasa întai.


Florin este elev la Scoala Generală Nr. 95. În fiecare zi, după ce termină orele la şcoală, merge la Centrul de Zi pentru a-şi face temele. Acasă nu are cine să îl ajute pentru că e crescut mai mult de bunici, care nu se pricep la teme. Îi place mult la şcoală şi până acum are numai note bune. Acum, că are acces la calculator, e foarte bucuros că după ce îşi termină temele se poate juca precum colegii lui care au posibilităţi financiare mai bune.

Andrei are 7 ani şi este la Şcoala Generală Nr. 95. Mai are un frate mai mic, Ştefan, care merge şi el la Centrul de zi. Locuiesc împreună cu tata la bunica. Tatăl lor este mai mereu în căutarea unui loc de muncă iar mama a plecat când Ştefan era foarte mic. Până de curând nu a folosit niciodată un calculator, dar acum se joacă în fiecare zi după ce îşi termină temele.


Dan este la Şcoala Generală Nr. 92. Sora lui, Georgiana, are 5 ani şi merg amândoi la Centrul de Zi. Locuiesc cu mama şi bunica lor, care lucrează amândouă pentru a putea plăti chiria casei în care stau. Tatăl lor a plecat demult şi nu îi ajută. Dan spune că dintotdeauna şi-a dorit un calculator pentru că era curios să vadă cum funcţionează.


Loredana este la Şcoala Generală Nr. 22 Mexic. E crescută de bunici, care sunt foarte în vârstă, şi de mama ei, care e bolnavă. Pe fratele ei mai mic, Marian, nu l-a mai văzut de când a plecat cu tatăl lui şi pe tatăl ei nu-l cunoaşte. Spune că aşteaptă cu nerăbdare să ajungă la centru în fiecare zi, pentru că de când au calculatoare învaţă mereu lucruri noi.Campania Computeriada este coordonată de firma de IT Blackbox Service & Backup şi se derulează în parteneriat cu Fundaţia United Way România. Iniţiată împreună cu Asociaţia Ovidiu Rom, campania a început pe 1 iunie 2009 cu scopul de a direcţiona surplusul de aparatură IT al firmelor către copii cu posibilităţi materiale reduse. Proiectul a atras generozitatea mai multor firme şi persoane din Bucureşti care au donat componente, computere şi laptopuri.