Donaţii deştepte pentru un viitor mai bun

Compania de curierat DHL s-a alăturat campaniei Computeriada donând XX de computere pentru copii defavorizaţi. Datorită generozităţii sale, mai mulţi copii cu rezultate bune la şcoală vor primi calculatorul pe care îl visează şi care îi va ajuta să înveţe şi mai bine.


Campania Computeriada, iniţiată de firma de IT Blackbox Service & Back-up şi derulată împreună cu Asociaţiile Ovidiu Rom şi MaiMultVerde, are ca scop colectarea echipamentelor IT casate de la firme şi recondiţionarea lor pentru copiii asistaţi de Ovidiu Rom. Iniţiativa vrea să le dea copiilor defavorizaţi posibilitatea de a învăţa să utilizeze un computer pentru a avea un start cu şanse egale în viaţă.


Prima etapă a Computeriadei a început în iunie 2009 şi a strâns, până în noiembrie, 170 de computere şi componente IT. Computerele recondiţionate şi utilate cu soft educaţional au ajuns până acum la 45 de copii cuprinşi în programele de asistenţă ale Ovidiu Rom şi la fraţii şi surorile acestora. Pe măsură ce vor fi reparate, mai multe computere vor lua calea celor care au cea mai mare nevoie de ele.


Donaţia DHL vine la puţin timp după ce alte 80 de computere fără harddiskuri şi memorii au fost dăruite de Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord. Nu uitaţi că, dacă aveţi vreo componentă pe care nu o mai folosiţi, o puteţi dona pentru a ne ajuta să resuscităm calculatoarele primite.