O nouă donaţie generoasă pentru Computeriada şi un apel pentru completarea ei

Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord a donat 80 de computere pentru beneficiarii campaniei Computeriada.


Pentru că, din motive de securitate, computerele nu au hard-diskuri şi memorii, avem nevoie de ajutor pentru recondiţionarea lor. Orice hard-disk sau memorie pensionată ne poate ajuta să resuscităm calculatoarele primite. Pentru ca ele să ajungă la copii cuminţi şi buni la şcoală care altfel nu ar avea niciodată şansa să aibă un computer.


Campania Computeriada, iniţiată de firma de IT Blackbox Service & Back-up şi derulată împreună cu Asociaţiile Ovidiu Rom şi MaiMultVerde, are ca scop colectarea echipamentelor IT casate de la firme şi recondiţionarea lor pentru copiii asistaţi de Ovidiu Rom. Iniţiativa vrea să le dea copiilor defavorizaţi posibilitatea de a învăţa să utilizeze un computer pentru a avea un start cu şanse egale în viaţă.


Prima etapă a Computeriadei a început în iunie 2009 şi a strâns, până în noiembrie, 170 de computere şi componente IT. Computerele recondiţionate şi utilate cu soft educaţional au ajuns până acum la mai mult de 40 de copii cuprinşi în programele de asistenţă ale Ovidiu Rom şi la fraţii şi surorile acestora. Pe masură ce vor fi reparate, mai multe computere vor lua calea celor care au cea mai mare nevoie de ele.


Pentru a dona componentele care ne vor ajuta să reparăm şi mai multe computere, vă rugăm să ne contactaţi.